Ik heb twee soorten ritten. De rit over een langere afstand en de rit van een minuutje.

De rit over een langere afstand is datgene wat iedereen zich voorstelt bij het gebruik van een speed pedelec. Helm op, fluo vest aan, batterij opgeladen, spiegel uitgeklapt en trappen maar. Een uur of langer als het moet.

Minstens even interessant zijn de korte ritten. Naar de bakker, de supermarkt, de krantenwinkel, een gezellig terras, een vergadering in de buurt, kinderen van school halen, … Het zijn de ritjes waar ik de speed pedelec niet gebruik aan zijn maximumsnelheid, doe ik nooit trouwens, maar waar ik hem gebruik voor het comfort dat een elektrische fiets mij geeft. In enkele trappen ben ik vlot aan het rijden en heb ik zonder al te veel moeite de afstand naar al die plaatsen afgelegd. Mijn speed pedelec staat steeds rijklaar op mijn oprit. Buitenkomen, slot los, opstappen en vertrekken. De vlotheid van al deze ritten maakt dat ik sneller de fiets neem en zeg “ik kom vlug even langs”. ‘t Is de manier waarop velen de auto gebruiken, maar dan milieuvriendelijker en gezonder.

Naar de bakker in je buurt
Naar de bakker in de buurt...

Ik beken. Het zijn ook de ritten waarbij ik geen helm opzet, geen fluovest aantrek, geen extra ketting vastmaak. Het zijn ritten die een gans ander karakter kennen dan wanneer ik de speed pedelec gebruik voor de lange afstand. Natuurlijk zal ik procentueel meer tijd doorbrengen op de lange afstandsritten met mijn fiets maar in aantal ritten zijn de korte afstandsritten veel talrijker.

Langs het verzekeringskantoor
Langs het verzekeringskantoor...

Tijdens deze twee, drie minuten fietsen vraag ik me steeds af: “ben ik nu een rebel omdat ik geen helm draag?” Het zijn ritten met de snelheid van een gewone elektrische fiets, de snelheid van de kinderen op weg naar school, in de gezapigheid van onderweg mensen begroeten met een volzin. Op dat moment voel ik me veel meer verwant met een Hollandse oma op de fiets dan met de in fluo ingepakte speed pedelec rijder.

Shoppen in de stad
Shoppen in de stad...

Het is moeilijk deze snelle fiets in een categorie te vangen. De Europese regelgeving plaatst de speed pedelec onder de bromfiets. Hieruit volgt dat alle wetgeving van de bromfiets dient toegepast te worden op de speed pedelec. In België wordt er een nuance gemaakt en is er een nieuwe categorie bromfiets in het leven geroepen “bromfiets klasse P”. Dit zijn de elektrische fietsen waarbij de elektrische motor het doel heeft het trappen van de fiets te ondersteunen en dat tot een maximale snelheid van 45 km/h. Die andere soorten elektrische fiets, waarbij de trapondersteuning stilvalt op 25 km/h, vallen niet onder deze regelgeving en worden beschouwd als een gewone fiets.

Terrasje doen
En 's avonds nog een terrasje doen natuurlijk!

Hoe meer mensen de fiets gebruiken in plaats van de auto, hoe veiliger het wordt voor de fietser en hoe gezonder de lucht. Het leest als een maatschappelijk doel. Het moeten dragen van een helm werkt drempelverhogend om in je dagelijks leven de fiets te gebruiken. Vooral de korte, opeenvolgende fietsverplaatsingen, bijvoorbeeld binnen de kern van steden en gemeenten, dreigen onder druk te komen door een helmplicht. In Nederland, waar het aantal fietsers in verhouding het hoogst is, is ook het sterfterisico van de fietser het laagst en dit terwijl het aandeel fietsers dat een helm draagt extreem laag is, namelijk 0,1%. Het genuanceerd standpunt van Fietsberaad Vlaanderen is daarin helder Fietshelmen: advies Fietsberaad Vlaanderen De gewone fietsers die in België wel massaal een helm dragen zijn de sportieve fietsers: de wielertoerist, de mountainbiker, … Dit zijn fietsers met natuurlijke snelheden boven de 25 km/h. Wat als we nu eens afspreken dat we voor de helmplicht niet kijken naar het al dan niet ondersteund worden van het trappen door een motor maar wel kijken naar de snelheid van het fietsen? Afspreken dat we voor alle fietsers, ook de snelle fietser, onder de 25 km/h geen helmplicht hebben?

**De standpunten in deze blogpost zijn die van Axel Verstrael en niet die van IntuEdrive of Ellio. We vinden het belangrijk om onze bloggers niet te censureren of te sturen en hebben daarom de tekst onveranderd gelaten. IntuEdrive raadt wel aan om steeds een fietshelm te dragen, ook wanneer je niet sneller dan 25 km/u rijdt.**