Wesley's verhaal: Hoe Ellio mijn woon-werkverkeer transformeerde

Wesley's verhaal: Hoe Ellio mijn woon-werkverkeer transformeerde

2
minuten leestijd
Ik ben trots om deel te mogen uitmaken van de Ellio family!

Wesley's verhaal: Hoe Ellio mijn woon-werkverkeer transformeerde

Wesley's ervaring met zijn eerste speedpedelec was één van veel inspanning. Dagelijks bezweet aankomen op kantoor en strijden tegen de wind was niet hoe hij zijn ritten voor zich had gezien. Toen hij hoorde over de positieve ervaring met Ellio van iemand uit zijn omgeving, besloot hij de overstap te maken. Wat volgde, was een compleet nieuwe ervaring: moeiteloos fietsen, comfortabel reizen en elke dag met een glimlach op zijn gezicht aankomen op het werk. Wesley deelt zijn verhaal.

Een dagelijkse strijd tegen de elementen

Wesley begon zijn speedpedelec-avontuur met een Supercharger2, die hij had aangeschaft bij Wildiers in Olen. Helaas merkte hij al snel dat de fiets niet voldeed aan zijn verwachtingen. "Na twee maanden was ik niet tevreden," vertelt Wesley. "Ik moest te veel inspanning leveren en haalde nooit de 45 km/u. Op dagen met veel tegenwind haalde ik niet eens de 40 km/u. Dat zorgde ervoor dat ik elke dag bezweet op het werk aankwam."

De ontdekking van Ellio

Wesley met zijn nieuwe Ellio Original.

Ellio kwam op Wesley’s radar toen iemand in zijn omgeving er enthousiast over vertelde. Wesley besloot om contact op te nemen met Wildiers om te kijken of hij zijn speedpedelec kon omruilen voor een Ellio. Nieuwsgierig besloot Wesley alvast contact op te nemen met het Ellio-team. "Ik kwam in contact met Johan van Ellio Edegem. Een zéér aangename, vriendelijke en behulpzame man. Hij stelde voor om de Ellio Flex formule te proberen, zodat ik kon ervaren of Ellio iets voor mij was."

Binnen enkele dagen haalde Wesley zijn Ellio op in Edegem. Zijn eerste rit van Edegem naar Balen, een traject van 59 km, voelde direct als een wereld van verschil. "Toen ik terug thuis kwam, was ik totaal niet moe van de rit en ik heb heel te tijd met een brede smile op mijn gezicht rondgereden." De beslissing was snel gemaakt om een Ellio Original comfort te bestellen, mede dankzij het behulpzame team van Wildiers was een vlotte overstap mogelijk.

Tijdens het Ellio Ride & Connect evenement kreeg Wesley de kans om ook de Ellio Max te testen. Hoewel deze fiets ook indruk maakte, voelde hij dat de Original beter paste bij zijn woon-werktraject. "De Max is geweldig, maar net iets minder wendbaar en vinnig dan de Original. Voor mijn traject van 21 km enkele reis, is de Original perfect."

Een tevreden Ellio-rider

Nu rijdt Wesley dagelijks met plezier op zijn Ellio. "Ondanks mijn lengte van 1m95 zit ik heel comfortabel op de Ellio. Ik ben blij dat ik uiteindelijk de stap heb gezet om voor een Ellio te gaan. Ik ben trots om deel te mogen uitmaken van de Ellio family en zal dan ook tegen iedereen in mijn omgeving zeggen wat voor een geweldige speed pedelec de Ellio wel niet is!"

Dank je wel voor het delen van jouw ervaring Wesley. Op nog vele mooie Ellio ritjes!

Stay up to date
Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Door u te abonneren gaat u akkoord met de Privacy Policy.
Beleef de Ellio ervaring
Boek testrit